Fit zwanger volgens methode Mensendieck

Voor, tijdens en na de bevalling vinden er veel veranderingen plaats in het lichaam. Door je lichaam te leren kennen, voelen en begrijpen, leer je om te gaan met deze veranderingen en kun je je goed voorbereiden op de bevalling.

Een cursus volgens de methode Mensendieck helpt bij het zoeken naar de optimale manier van staan, zitten, opstaan, lopen, reiken, bukken, tillen en sporten tijdens de zwangerschap. Daarnaast leer je door oefeningen meer over het ontspannen en versterken van de spieren die het zwaar te verduren hebben zoals de been- en voetspieren, de spieren rond het bekken, de rug- en borstspieren en de spieren van hals en hoofd. Andere belangrijke aspecten zijn de ademhalings-, ontspannings- en concentratieoefeningen ter voorbereiding op de bevalling.

Deze oefeningen zijn handvatten om weeën op te vangen en kunnen bijdragen aan een gunstige perstechniek. Eén bijeenkomst is samen met je partner, een familielid, vriend(in) of iemand anders die jou tijdens de bevalling zal ondersteunen. De partnerles is een actieve, informatieve les met uitleg over de fasen van de bevalling, anatomie, de actieve rol van je partner, bevallingshoudingen en de voorwaarden voor een optimale bevalling.

Fit zwanger is een bijzondere en nuttige ervaring voor elke (aanstaande) moeder. Of het nu uw eerste bevalling is of niet, onze zwangerschapscursus zorgt dat u goed voorbereid en vol vertrouwen uw bevalling tegemoet gaat. Deelname aan de cursus is vanaf ongeveer de 24e week van de zwangerschap. Mocht er naast de groepslessen behoefte zijn aan een individuele sessie, om jouw situatie specifiek te begeleiden, dan is dat uiteraard mogelijk. De cursus wordt gegeven door Tamara de Boer, (kinder)oefentherapeut en al jaren werkzaam in het begeleiden van zwangere vrouwen.

Dag en tijd

7 lessen van 1½ uur op woensdagavond van 19.00 - 20.30 uur

Plaats

  • Kinderoefentherapie Zaanstreek- Noord
  • Industrieweg 1A, 1521 NA Wormerveer

Voor meer informatie over data en tijden kunt u contact opnemen met Kinderoefentherapie Zaanstreek- Noord.

  • E: info@kinderoefentherapie-zn.nl
  • I: www.kinderoefentherapie-zn.nl
  • T: 075-6400763