Fysiopilates

Pilates is een eenvoudige en effectieve bewegingsvorm die zorgt voor een sterk lichaam en een sterke geest. Het is een functionele manier van bewegen die van pas komt bij alle dagelijkse activiteiten.

Met de nadruk op correcte ademhaling en de juiste balans tussen kracht en souplesse gebruikt pilates de buik, de onderrug en de bilspieren als centrum van kracht, waardoor de rest van het lichaam vrij kan bewegen. Pilates is toegankelijk voor iedereen, of je nu jong of oud bent, een sportief of zittend leven leidt, of fysiotherapie krijgt. Pilates is voor een ieder die zijn kracht en souplesse wil vergroten zonder daarbij overdreven spiermassa op te bouwen.

Het resulteert in een krachtig, soepel lichaam en gestroomlijnde spieren, een goede houding en een groot bewustzijn van je lichaam. In de les leggen we het accent op ademhaling. Een goede ademhaling geeft energie, ondersteunt de bewegingen, verhoogt circulatie en zorgt voor een diepe ontspanning.

Pilates wordt ook wel aanbevolen bij mensen met beperkingen in hun bewegingen door een spierziekte, reumatische aandoeningen, osteoporose, hoge bloeddruk, zwaarlijvigheid, lage rugklachten of andere lichamelijke klachten.

Dag en tijd

vrijdagochtend van 09.00 - 10.00 uur

Plaats

  • Kinderoefentherapie Zaanstreek- Noord
  • Industrieweg 1A, 1521 NA Wormerveer

Voor meer informatie over data en tijden kunt u contact opnemen met Kinderoefentherapie Zaanstreek- Noord.

  • E: info@kinderoefentherapie-zn.nl
  • I: www.kinderoefentherapie-zn.nl
  • T: 075-6400763